Best agency of the year

Ename abdijbier

Ename is een abdijbier dat wordt gebrouwen door brouwerij Roman te Oudenaarde en heeft een bijzonder rijke traditie. Toen IOTTA werd gevraagd om het merk verder uit te bouwen wilden we deze historie meenemen in de communicatie.

De baseline “Gezegend zij Ename” is hier een mooi voorbeeld van, evenals het “hemelse” glas-in-lood venster met het logo van Ename die we bedachten voor de tv-spot. Beide vormen de leidraad doorheen de volledige communicatie, variërend van tv-spot, advertenties, packaging, billboard tot beursstand. Geïntegreerde communicatie @ it's best!

Etiket

Bij het ontwerpen van een nieuwe etiket, voor zowel de liter- als de kleine flesjes, merkten we al snel dat de stralen van het venster niet goed werkten op het dunne papier van een etiket. Na verschillende tests met papier kozen we voor een glanzend foliepapier. Het resultaat is een ongelooflijk (excusez le mot) mooi etiket met hemelse stralen. Wat een meerwaarde een papierkeuze kan hebben, heeft u daar ooit aan gedacht? Dat hoeft ook niet, daar heeft u ons immers voor.

Packaging

We creëerden reeds verschillende verpakkingen voor Ename, zowel voor de groothandel als geschenkverpakkingen voor de consument. Goede visibiliteit op verpakkingen is cruciaal voor de merkbelevenis in het winkelpunt, ook hier vormde het glas-in-lood venster met het Ename-logo de perfecte achtergrond
De vorm van het venster werd als kapvorm gebruikt in het midden van de verpakking om het prachtige glas te tonen.

Tv-spot

Initieel werd Ename vooral gecommuniceerd via radioreclame en regionale televisie, wij zagen het iets groter en wilden Ename naar een breder publiek trekken, dus combineerden we de budgetten van radio en regionale tv en negotieerden we een pakket op nationale tv. We draaiden de spot in onze eigen studio voor een greenkey en ook de visuele effecten werden inhouse gemonteerd.

De omzetcijfers na uitzending overtroffen alles wat Ename in het verleden met radio en regionale tv behaald had. Een product naar een hoger niveau tillen, Gezegend zij IOTTA.

 

advertenties

Eigenlijk zou je verwachten dat we deze advertentie zouden voorzien van een bodytekst, maar we wilden echt een brand-advertentie. De hoofdrol werd gespeeld door de hemels mooie visual samen met een duidelijke range-clarification. Meer moet dat niet zijn, de pagina omslaan en een heerlijk bier zien in een prachtige setting, dat wilden we de lezer meegeven.

Affichage

Visibiliteit tijdens De Ronde van Vlaanderen is enkel weggelegd voor "The happy few", maar IOTTA zou IOTTA niet zijn als we daar geen oplossing voor zouden kunnen bedenken. We bekeken het parcours en konden een affichenetwerk negotiëren voor zowel de amateur- als de professionele ronde, zelf nog enkele weken erna. Op deze manier konden we met een beperkt budget een enorme visibiliteit bewerkstelligen, en bij een Vlaamse klassieke hoort natuurlijk ook een aangepaste visual.

Beursstand

Horeca Expo, de jaarlijkse hoogmis van de horeca vind zoals altijd plaats in Flanders Expo te Gent. Een niet te missen event voor Ename en met oppervlakte van 120 m2 hadden we zelfs voldoende ruimte om een stand-in-stand te maken om zo ook Gents Strop extra onder de aandacht te brengen. De stand werd ook ingezet om Ename Pater te lanceren en kreeg een volledige wand om dit te communiceren.

Het ondertussen gekende Ename glas-in-lood- venster werd echt uitgevoerd in de beurswand en ook aan de voorkant van de stand creëerden we een doorkijkvenster. Het geheel van materiaalgebruik, standlayout, visuals en special vensters zorgden er voor dat de stand een echte blikvanger werd wat zorgde voor een toeloop aan bezoekers.

Misschien dat de 6 meter lange toog daar ook wel voor een deel tussen zat ;)