Best agency of the year

Samsonite zomer campagne

De zomer is toch wel het ideale moment voor de aanschaf van een reiskoffer. Vandaar dat Samsonite er een actie aan wilde koppelen en vroeg IOTTA om daar invulling aan te geven. We bedachten een actie waar bij iedere aanschaf van een Samsonite case een zwemband ingesloten zou zitten samen met een leaflet. De leaflet had unieke code die kon worden ingegeven op een dedicated webpage op de site Samsonite en bood kans op een droomvakantie twv 5000,- EUR, in samenwerking met Tripadvisor.
De campagne was een groot succes en niet enkel voor de klant want IOTTA kaapte een bronzen award weg in de categorie Beste Digitale Campagne in Venetië.

Visual

Om de actie in zomerse sfeer te gieten hebben we als visual geopteerd voor een tropische setting die we helaas niet op locatie mochten opnemen maar hebben gemonteerd met tientallen verschillende beelden, deels in onze eigen studio opgenomen. Jammer voor onze melkwitte benen maar wel kosten- en tijdsbesparend voor onze klant.

 

 

Case sticker

Om voldoende ruchtbaarheid te geven aan de actie werden alle cases in de verkooppunten voorzien van een casesticker. Door de vorm, typografie, kleurgebruik en fotografie was het moeilijk om er geen aandacht aan te schenken.

 

 

Online actie

Naast de sticker op de Samsonite case hadden we binnen in de case ook een leaflet voorzien. De leaflet had unieke code die kon worden ingegeven op een dedicated wepbpage op de site Samsonite en bood kans op een droomvakantie twv 5000,- EUR, in samenwerking met Tripadvisor.

 

 

Studiofotografie

De zwembanden waren toch wel de sterspelers in deze campagne en net als iedere ster werden ze fashionably late gelevert bij IOTTA, om niet te zeggen op het nippertje, dan is het wel zo handig wanneer je beschikt over een fully equipped fotostudio om snel te kunnen handelen en dat hebben we dan ook gedaan, met een kleurrijk resultaat.