Best agency of the year

Lancering "Motio"

Samsonite lanceert een nieuwe collectie lichtgewicht cases voorzien van 4 zwenkwieltjes (Spinner). Het logo werd tezamen met de visual ontworpen, zodat het gevoel van beweging in logo en visual elkaar versterken. De Motio visual werd ingezet voor de launch, als sleeve op de case en als dynamische counterdisplay.

Wist-je-datje: Zoals altijd bij IOTTA bedenken wij verschillende pistes waarvan er uiteindelijk één wordt uitgewerkt. De resterende concepten hebben deze keer eens niet verticaal geklasseerd maar ingezonden voor de C3 Awards in de categorie Best Rejected en won goud. Case closed!

Visual

Van alle voorstellen voor de visual van Motion droeg deze toch wel onze voorkeur. Waarschijnlijk heeft het te maken met de sierlijkheid, de suggestie van snelheid en de combinatie van zowel licht als robust uit te stralen. Kortom een briefing overstijgende visual, zoals je van ons mag verwachten.


Roterende counterdisplay


POS materiaal

Om de campagne voldoen visibiliteit te geven, vooral in de winkelpunten, werd er een sleeve ontwikkeld die rond de opstaande  handvatten van de case werd geschoven. Om de sleeve meer op te laten vallen hebben we de figuren en het logo los van de sleeve geplaatst, zodat de visual er letterlijk uitspringt.