Best agency of the year

Packaging design

Verpakkingen maken deel uit van een goed communicatieplan, want de kracht van een goed ontworpen verpakking is van onschatbare waarde voor uw marketing en het verhoogt de "shelf appearance" van uw product.

Een goed ontworpen verpakking moet vooral opvallen en overtuigen want consumenten nemen nog veel beslissingen in de winkel zelf. Bij IOTTA kennen we de fijne kneepjes van een goede packaging, van kapvorm tot flexodruk.

Wilt u graag nog enkele voorbeelden zien of wenst u ander info? Dan verwachten wij graag uw e-mail!

Informatief en ATTRACTIEF

De producten van Q-viva bevinden zich in de medische sfeer wat er voor zorgde dat we de communicatie op de verpakking daar op af moesten stemmen. Hoe val je als verpakking op tussen de talloze medicijnen en schoonheidsproducten in de apotheek, hoe pakt iemand een verpakking juist vast, hoe vinden we de balans tussen informatief en attractief? Allemaal vragen die van belang waren om de juiste invulling te geven aan de verpakking van de flacon. 
Om de juiste uitstraling te bekomen werden er talloze ontwerpen en maquettes gemaakt, de kleinste nuance maakte hier soms het verschil en dat was nog maar enkel de voorkant. Door de bewuste keuze van een zwarte verpakking met lichtblauw als onderschikte kleur bekomen we voldoende contrast in de doorgaans steriel witte omgeving van de apotheek. Verder wilden we ook dat de packaging futureproof zou zijn, dus deden we talloze kleurstudies naar toekomstige producten om te zien of alles nog een coherent geheel vormde, pro-activiteit op zijn best!
 

Bekijk volledige campagne

Opvallen en overtuigen

Een mooi voorbeeld van opvallen en overtuigen vindt u hiernaast. Voor Bekina Boots ontwikkelden we een packaging voor hun laarzen, voorzien van een eye-catching visual helemaal in lijn met de conceptvisual die ook op hun site, brochure en beursstand wordt gebruikt. Op de achterzijde plaatsen we dan de USP's mooi uitgelicht met een hoogtechnologische karakter bij wijze van reason-to-believe. Als je al niet overtuigd was om een product te kopen, dan ben je dat met zo'n verpakking wel helemaal!

Bij IOTTA geloven we er ook heilig in dat design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Zo houden we bij het ontwerp met werkelijk alles rekening.  En krijgt een verpakking vanuit elk standpunt evenveel aandacht, zelfs letterlijk, want zowel de voor- achter- of zijkant maken wij allen even appealing.

Ontdek meer over Bekina

 

360° branding

Een verpakking is niet enkel een logistieke oplossing maar een volwaardige reclamedrager binnen uw merkstrategie of campagne en biedt u eindeloze mogelijkheden. Of het nu gaat over grote verpakkingen voor groothandels of geschenkverpakkingen voor de consument, bij IOTTA gaan we voor 360° branding.

Ontdek alles over Ename

OOG VOOR DETAIL

De bedrukking van kartonnen dozen doen we vaak op een apart drukvel dat er bovenop wordt gekleefd zodat de kleuren hun intensiteit behouden en de verpakking volop tot z'n recht komt. Want dat kan erop aan komen wanneer een consument voor het schap staat en op basis van de packaging z’n keuze moet maken. Bij deze Honda-verpakkingen hebben we bovendien met 2 lagen zwart gewerkt en een toevoeging van 20% rood onder het zwart om een intens, diep zwart te bekomen. Zo gaan we verder dan enkel het zuiver ontwerpen van een verpakking, maar zorgen we ook voor een perfecte technische uitvoering ervan.

Juist omwille van deze expertise en ons oog voor details, kiezen klanten voor IOTTA.

Bekijk meer van Honda Motorcycle

STORYTELLING

Er zijn een aantal momenten wanneer een verpakking aandachtig wordt bekeken, in de winkel of verkooppunt maar ook bijvoorbeeld op zondagochtend aan de ontbijttafel zoals bij Appelsientje het geval is. Een ideale gelegenheid om de consument op een positieve en toffe manier te informeren en te bevestigen. Een stralend voorbeeld van een smaakvolle packaging.

Meer werk van Appelsientje

 

In alle vormen en maten

Verpakkingen kom in alle vormen en maten, zo ook in broodzakken. Voor de bakkerij keten Broodnodig is een goede verpakking van hun brood zelfs noodzakelijk omdat hun winkels enkel bestaan uit broodautomaten. 
De broodzakken is het eerste wat de consument ziet, wat meegenomen wordt naar huis en zichtbaar op de keukentafel zal liggen. We wilden dan ook geen standaard broodzak maken, maar voor ieder soort brood een aanpaste zak (25 in totaal) We creëerden een basis lay-out die we konden aanpassen in functie van de karakteristieken van het brood. De broodzakken worden niet gedrukt zoals een folder of brochure in offset, maar via een flexodruk, waarbij de zakken ook nog eens voorzien zijn van een dun laagje was om het brood langer te kunnen bewaren, dit heeft allemaal impact op de opmaak van de broodzakken. Gelukkig hoeft u zich niet druk te maken over zulke zaken, dat doen wij wel voor u!

Meer over Broodnodig