Best agency of the year

Packaging design

Verpakkingen maken deel uit van een goed communicatieplan, want de kracht van een goed ontworpen verpakking is van onschatbare waarde voor uw marketing en het verhoogt de "shelf appearance" van uw product.

Een goed ontworpen verpakking moet vooral opvallen en overtuigen want consumenten nemen nog veel beslissingen in de winkel zelf. Bij IOTTA kennen we de fijne kneepjes van een goede packaging, van kapvorm tot flexodruk.

Wilt u graag nog enkele voorbeelden zien of wenst u ander info? Dan verwachten wij graag uw e-mail!

Opvallen en overtuigen

Een mooi voorbeeld van opvallen en overtuigen vindt u hiernaast. Voor Bekina Boots ontwikkelden we een packaging voor hun laarzen, voorzien van een eye-catching visual helemaal in lijn met de conceptvisual die ook op hun site, brochure en beursstand wordt gebruikt. Op de achterzijde plaatsen we dan de USP's mooi uitgelicht met een hoogtechnologische karakter bij wijze van reason-to-believe. Als je al niet overtuigd was om een product te kopen, dan ben je dat met zo'n verpakking wel helemaal!

Bij IOTTA geloven we er ook heilig in dat design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Zo houden we bij het ontwerp met werkelijk alles rekening.  En krijgt een verpakking vanuit elk standpunt evenveel aandacht, zelfs letterlijk, want zowel de voor- achter- of zijkant maken wij allen even appealing.

 

360° branding

Een verpakking is niet enkel een logistieke oplossing maar een volwaardige reclamedrager binnen uw merkstrategie of campagne en biedt u eindeloze mogelijkheden. Of het nu gaat over grote verpakkingen voor groothandels of geschenkverpakkingen voor de consument, bij IOTTA gaan we voor 360° branding. 

OOG VOOR DETAIL

De bedrukking van kartonnen dozen doen we vaak op een apart drukvel dat er bovenop wordt gekleefd zodat de kleuren hun intensiteit behouden en de verpakking volop tot z'n recht komt. Want dat kan erop aan komen wanneer een consument voor het schap staat en op basis van de packaging z’n keuze moet maken. Bij deze Honda-verpakkingen hebben we bovendien met 2 lagen zwart gewerkt en een toevoeging van 20% rood onder het zwart om een intens, diep zwart te bekomen. Zo gaan we verder dan enkel het zuiver ontwerpen van een verpakking, maar zorgen we ook voor een perfecte technische uitvoering ervan.

Juist omwille van deze expertise en ons oog voor details, kiezen klanten voor IOTTA.

 

STORYTELLING

Er zijn een aantal momenten wanneer een verpakking aandachtig wordt bekeken, in de winkel of verkooppunt maar ook bijvoorbeeld op zondagochtend aan de ontbijttafel zoals bij Appelsientje het geval is. Een ideale gelegenheid om de consument op een positieve en toffe manier te informeren en te bevestigen. Een stralend voorbeeld van een smaakvolle packaging.

© 2018 - IOTTA Communications nv